VILLKOR OCH FÖRESKRIFTER

.

Betalning

Malmoretro.com är en hemsida och webbshop tillhörande företaget Malmö Retro AB, organisationsnummer 559047-3954, med säte i Malmö.

Vi erbjuder betalning med kort via Stripe samt betalning via Paypal i vår webbshop. Den totala summan inklusive eventuell fraktkostnad debiteras genom valfri betalningsmetod vid utcheckning. Då vi använder oss utav vinstmarginalbeskattning (VMB) utgår det ingen avdragsgill moms på de varor vi säljer, däremot är ingår 25% avdragsgill moms i fraktkostnaden.   

Frakt

Vid utcheckningen i kassan väljer du leveransmetod. Vi erbjuder kostnadsfri upphämtning i butiken samt hemleverans till gatan inom Malmö. Leverans inom Malmö sker i normalfallet inom 7 arbetsdagar (vi tar kontakt med er efter genomfört köp och bestämmer dag och tid för leverans). Vid avhämtning i butiken så görs detta på överenskommen dag (varan är oftast tillgänglig nästkommande vardag). Vi erbjuder även leverans till fasta priser till Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, datum för dessa leveranser går att hitta på vår första sida. Om det nästkommande datumet inte passar för leverans så levererar vi det vid nästa tillfälle därefter istället. Normalt sett sker leveranserna med ca 4 veckors mellanrum (2 veckors intervall för leveranser till Köpenhamn).  

Viktigt att notera är att alla våra leveranser sker till fram till gatan. Vi ansvarar ej för att bära in möbler om detta ej är överenskommet på förhand. Vid vissa leveranser är det endast en förare som kör och kommer då behöva assistans med att få större föremål ur bilen. 

Om du får dina varor fraktade till dig av fraktfirma som vi på Malmö Retro ordnat ber vi dig dokumentera eventuella transportskador direkt när du mottagit varan. Detta för att vi ska kunna hjälpa er med eventuell reklamation på bästa möjliga sätt.

Ångerrätt/Öppet köp

Vi på Malmö Retro följer distanshandelslagen som ger 14 dagars returrätt vid distanshandel. Det betyder att du har 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan, räknat från den dag som du tagit emot den.  Vill du göra en retur, ska du kontakta oss samt arrangera för returfrakt inom 14 dagar. Det finns även mer information och hjälp via Konsumentverkets hemsida.

Reklamation

Vi försöker att presentera de föremål vi säljer på ett rättvisande sätt för att på bästa sätt spegla föremålets skick, både i bild och text. Skulle det visa sig att föremålet har skador som inte förmedlats går det att reklamera köpet. Detta ska då ske vid leverans/upphämtande av föremålet.

Transportskador

Det händer tyvärr ibland att varor skadas under transporten. Om din vara har skadats under transport är det mycket viktigt att du anmäler detta direkt till ditt postombud och sedan meddelar oss på kundtjanst@secondhand.se.

Om du redan vid utlämningsstället ser att ditt paket är skadat så neka att ta emot din order och låt den komma i retur till oss direkt. Om detta sker, kontakta oss på kundtjanst@secondhand.se.

Tvist

Vid eventuell tvist (som vi inte kan lösa tillsammans)mellan dig som kund och oss om företag hänvisar vi er till att ta kontakt med Allmänna Reklamationsnämnden (www.arn.se)

Det går även att få hjälp vid tvist via EUs konsumentlagar.

Force Majeure

Vissa händelser går inte att förutse och ligger därför utanför vår kontroll. Det kan vara alltifrån naturkatastrofer till strejker och i värsta fall händelser av krig. Det ligger självklart i vår natur att lösa alla problem som uppstår men det finns tillfällen då inte ens det räcker till., Då frånsäger vi oss avtalet, på grund av den rådande situationen.